Brengt mensen in beweging

van samen werken naar samenwerkenSoft skills voor professionals

Om veranderingen door te voeren worden vaak projecten opgezet en volgens bepaalde methodes aangepakt. Toch is dit niet altijd voldoende; de bestaande methode aanscherpen of uitwijken naar een andere is geen oplossing.
Uit allerlei evaluaties en onderzoeken blijkt het dikwijls mis te gaan op het menselijke vlak; gebrek aan betrokkenheid, niet begrijpen hoe en wat, eigen en soms conflicterende belangen. Tot slot geldt ook het punt van kennis en kunde, maar daar blijkt het minste mis mee te zijn.
Moeilijkheden ontstaan op het vlak van de zogenaamde soft skills kunnen behoorlijk harde negatieve resultaten opleveren. En zo is soft helemaal niet zo soft meer. Simpelweg het volgen van wat workshops met psychologische kleurtests, lego-opdrachten, of inzicht met paarden-fluisteren ofzo is natuurlijk erg interessant en vooral leuk. Alleen de vertaalslag naar de dagelijkse waan van de dag lukt niet zomaar.

Loopt het niet helemaal lekker binnen een team of een afdeling, dan is er vaak sprake van onderlinge irritaties, ergernissen of zelfs ‘angsten’. Simpelweg de groep bij elkaar roepen voor een peptalk, levert wellicht korte termijn energie maar biedt geen blijvende oplossing.

Tijdens de workshop Samenwerking krijgen de deelnemers de gelegenheid om in een veilige omgeving aan te geven wat goed gaat en wat beter zou moeten. Vervolgens wat moet op individueel niveau worden aangepakt, wat kan het team zelf of is ondersteuning van het management nodig. Na het stellen van de prioriteiten wordt een gezamenlijke aanpak bepaald en acties hierop uitgezet.

Daarnaast bieden we het programma ‘Soft Skills voor professionals’ dat zich met name richt op het ontwikkelen van deze meerwaarde.
Het programma bestaat uit acht modules met softe en hardere skills, welke ook los van elkaar kunnen worden gevolgd.

Toekomstvisie

Strategie

Profileren

Doel naar actie

Valkuilen

Zelf management

Meebewegen

Versnellen